Primeur voor Crescendo Holwerd?

Holwerd timmert al enige tijd aan de weg om Holwerd aan Zee te worden. Afgelopen zaterdag bleek dat ook muziekvereniging Crescendo onder leiding van Durk Krol dit project van harte steunt . Michel Sardou zingt over Les Lacs du Connemara; Jan Rot vertaalde dit voor Rob de Nijs en de titel werd Wieringerwaard. Om in Holwerd te zingen over de Wieringerwaard kon niet vonden Berber- Rinskje en Hylkje. Daarom pasten zij de tekst toe op Holwerd en hoorden we zinnen zoals: “Holwerter vaart, veel over gepraat, verbinden met zee” en “en op de zeedijk staart Dikke Wijf naar Holwerd aan Zee”. Zou Holwerd het eerste dorp in Fryslân worden met een eigen dorpslied??

Het bestuur van Muziekvereniging Crescendo had Sipke de Boer uitgenodigd om te komen zingen. Dit leidde tot een mooie avond in de theaterzaal van het MFA. Crescendo solo, Sipke solo maar ook samen zoals bij het lied Het Land van Maas en Waal. Bij het nummer Top of Rob (de Nijs) lukte het beide dat er zakdoekjes te voorschijn kwamen bij het publiek maar ook de handen op elkaar. Crescendo speelde deze avond met name vrolijke, goed in het gehoor liggende muziekstukken zoals Famous TV Tunes (o.a. Floris, Swiebertje, Medisch Centrum West) , Selections of Mary Poppins en Flashdance. Maar ook schuwt de fanfare een nummer als Leningrad van Billy Joel niet. Mooi uitgevoerd met indrukwekkende beelden op de beamer. Hindrik – Jan kwam als boer verkleed de theaterzaal in met zijn es bas in de kruiwagen. Hij had de bieten even in de steek gelaten om te kunnen soleren in The Farmer’s Fair.

Hoewel Crescendo een mooie bezetting heeft, zijn nieuwe leden altijd welkom. Op het podium stonden verschillende muziekinstrumenten opgesteld zoals bugel en grote trom die als het ware vroegen om in gebruik te worden genomen. Sipke de Boer speelde hier ook origineel op in door de tekst Kom van dat dak af te veranderen in Kom bij Crescendo. Tenorsaxofoniste Iepie leverde het bewijs dat het goed toeven is bij Crescendo. Zij werd zaterdag gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap van de vereniging. Hoe kan het ook anders: de toegift was het nieuwe dorpslied wat gelijk meegezongen kon worden omdat de tekst op de beamer stond. De bekende derde helft van Crescendo werd muzikaal verzorgd door Sipke en duurde tot in de vroege uurtjes.

Auteur: Redactie RTVNOF