Crescendo Holwerd speelt de “Stars and stripes” van de hemel

In een sfeervol versierde theaterzaal van het MFA gaf Muziekvereniging Crescendo Holwerd zondagmiddag een boeiend concert. Het thema was A Music Roadtrip to America. Niet dat Crescendo nou zo Amerika-minded is maar de muziek van veelal Amerikaanse componisten weten ze wel te waarderen. Amerikaanse dansstijlen zoals swing, twist, mambo, rock’n roll en de bossa nova waren in het programma verweven.

Maestro Durk Krol was de enthousiaste conductor van het korps dat laat zien dat muziek maken van en voor alle leeftijden is. Dit was ook zichtbaar in de mooi gevulde zaal van aanwezigen. De jongste toehoorders waren net uit de kinderwagen maar ook de ouderen wisten het MFA te vinden. Oud-leden, de voormalige uitbater van het Amelander Veerhuis – de eerdere oefenruimte van Crescendo – vrienden, familie en collega’s: een bonte verzameling van publiek.

De openingsmars was Sempre Unita, een mars die door een anonieme donateur was aangeboden aan het korps. De saxofoonsectie (7 man/vrouw sterk) liet haar kwaliteit horen in een fraai uitgevoerd Saxophonia. Oude en nieuwe musicals zoals West Side Story en The Lion King passeerden de revue. Een powerpoint presentatie, gemaakt door één van de leden, gaf treffend de inhoud van de musicals weer.

Reacties van de bezoekers: een geweldig programma, goed gespeelde muziekstukken met humor aan elkaar gepraat door de dirigent. En de anonieme donateur? Die is waarschijnlijk net als de leden van Crescendo, dirigent en overige luisteraars tevreden naar huis gegaan.

Auteur: Redactie RTVNOF