Geslaagd meisjongkonsert Crescendo Holwert

HOLWERT- Zaterdagavond gaf muziekvereniging Crescendo in samenwerking met Sipke de Boer een bruisend meisjongkonsert in  MFA De Ynset in Holwert.

De zaal was zeer goed gevuld met publiek en nadat de fanfare onder leiding van dirigent Pieter de Jong het concert aftrapte met de mars “Punjaub” opende spreekstalmeester Johanna van der Meij de avond. De avond bestond uit vele bekende liederen. De songteksten werden op de beamer getoond en het was de bedoeling om je niet in te houden maar vooral mee te zingen, daarbij ondersteund door Sipke de Boer. Het volgende nummer “The Sound of Silence” werd opgevolgd door “Rapunzel”. Afgelopen zomer is Crescendo met dit stuk naar de Rasteder Musiktage in Duitsland afgereisd. Maar nu had Wopkje Bergmans op dit sprookje een Friese tekst gemaakt die door Sipke tussen de bedrijven door werd voorgedragen.

Jubilarissen

Vervolgens was Sipke zelf aan de beurt om een paar liedjes ten gehore te brengen. En toen was het tijd voor de huldiging. Hindrik-Jan de Haan en Jan Boeijenga waren 25 jaar muzikant. Hindrik-Jan speelde al die tijd bij Crescendo en Jan zijn jubileum is verspreid over meerdere korpsen. Dit leverde hen beiden een oorkonde en de zilveren speld van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân op. Tot de pauze werd er verder gemusiceerd met het zeer bekende “Het dorp” van Wim Sonneveld en de hits van Queen.

Na een klein half uur, waarin ook de verloting plaatsvond, was het de beurt aan de jeugd om een aantal nummers te spelen. Na het optreden van de jeugd werd het concert vervolgd met “Jan Smit Live”, “Abba Gold” en “Brabant” van Guus Meeuwis. Sipke de Boer vroeg vervolgens het publiek om te gaan staan en mee te deinen met allerlei bekende deuntjes maar dan met door hem verzonnen hilarische teksten over aardappels (ierappels of jirpels zoals hij ze noemt). Het toverde bij een ieder een lach op het gezicht. Het laatste muziekblok bestond uit het momenteel veel te horen “Engelbewaarder”, het uit de zeventiger jaren stammende “Land van Maas en Waal” van Boudewijn de Groot en als afsluiter een nummer van The Beatles, “Yellow Submarine”. Maar natuurlijk nog een toegift, “Zij gelooft in mij” van André Hazes. Hiermee werd het concert afgesloten met nog een gezellige nazit met de muzikale talenten van Sipke de Boer tot in de kleine uurtjes. Een geslaagd concert en voor herhaling vatbaar.

Auteur: Redactie RTV NOF